Legyél olyan vezető, akit követnek!

Egy új képzési sorozat VEZETÉS-ről!

A vezetői programok mottója:

"... a jól elvégzett munka egyedüli jutalma abban áll, hogy elvégezhettük."

Mahatma Gandhi - indiai államférfi [1869-1948]

vezető: Csoportot irányító személy, aki ennek tevékenységeit a közös cél irányába haladva összehangolja.

(forrás: WikiSzótár.hu)

TULAJDONOS/ ÜGYVEZETŐNEK:

Több, mint tizenhét év konzultációs tapasztalat után rájöttem, hogy a magyar cégeknél nem ügyfélből van kevés, hanem jó vezetőkből.

Az, hogy valaki ért egy tevékenységhez, még nem teszi őt vezetővé. A saját kárán talán Ön is megtanulta ezt, és képes volt arra, hogy valamiféle csapatot felépítsen, és jól-rosszul, de irányítsa őket.

A fő probléma: ki képes a vezetőkkel azonos fordulatszámon pörögni, hogy a feladatok időre elkészüljenek?

 • Ki az, aki képviseli az Ön szándékát a csapat felé?
 • Ki az, aki akkor is tudja, érti a feladatot, ha nincs jelen a főnök – és ezt meg is csinálja?
 • Ki az, aki képviseli az Ön érdekeit, amikor Ön nincs ott?

Sajnos Magyarországon nincs hagyománya a munkának, és nincs hagyománya a vezetésnek. Vagyis volt, de az elmúlt 50-80 év kiirtotta. A tulajdonosi szemlélet kimerült abban, hogyan vigyük haza a gyárat.

Az Ön jelenlegi kollégái végignézték a szüleiket, ahogy ócsárolták a főnökeiket, utálták a munkát, és a lehető legtöbbet lógtak. Az iskola, ha megtanított valamit, akkor az a különállás volt. Vagyunk MI a diákok, és vannak ŐK a tanárok (főnökök) és az élet lényege annak a kérdésnek a megválaszolása: "hogyan szúrjunk ki a másikkal".

A cégvezetői program három része megadja Önnek a válaszokat, hogyan kell kiépíteni egy középvezetői réteget, akikből később felső vezetők lehetnek, hogy valaki majd átvegye az Ön helyét.

(LEENDŐ) KÖZÉPVEZETŐKNEK:

Minden vezetők közül legnehezebb helyzetben a KÖZÉPVEZETŐK vannak, mert ők a pontos metszete a cégnek. Nekik ugyanis kétfelé kell megfelelniük. Felfelé, a főnökei, vagyis feléd és lefelé, vagyis a csapata, a dolgozók felé. Ezt az egyensúlyt a legnehezebb megtalálni, illetve megtartani. Ez a könyv segít abban, hogy Ön sikeres vezetővé váljon, és megértse, hogyan neveljen ki KÖZÉPVEZETŐKET, hogy ÖNBŐL felső vezető lehessen!

(Eddig tartott a magázás, innen tegeződünk.)

Hogyan fordítsuk át a gondolkodásmódot beosztottból vezetővé?

"Vagy vezess, vagy kövess, vagy menj az utamból."

Ismeretlen szerző

Emlékszem, amikor 2005-ben Bulgáriában tartottam meg azt a szemináriumot, ami a mostani képzések alapja is, akkor az ottani egyik munkatársam a végén azt mondta el a többiek előtt, hogy eddig azt hitte, hogy vannak az alkalmazottak és vannak a vezetők.

A szeminárium viszont rávilágított, hogy CSAK a cég van! Egymást segítve kell dolgozni. CSAK MI vagyunk. Egy közös célra szövetkezve, és egymást segítve. Annyira megható volt. Egy harcnak vetettem véget, mert rájött, hogy NINCS HARC!

Igazi csapattag lett belőle, és utána öröm volt vele a munka. Én azt gondolom, hogy sokkal több jó munkatárs van, mint amennyit a vezetők feltételeznek.

Ennek a képzés sorozatnak az a célja, hogy a HÜLYÉK-HÜLYÉK elleni játszmájának véget vessen, és elérje, hogy egy cégben öröm legyen bemenni és ott dolgozni.

Hiszem azt, hogy csak néhány apró rossz szokás van, amit a tulajdonosoknak, és embereinek le kell vetkőzni.

Erről szólnak a cégvezetői képzések!

Első nap: Hogyan teremts egy szuper csapatot?

Témák:

 • Hogyan építs munkáltatói brandet? A személyezetis munkájának kivesézése
 • Hogyan vegyél fel embereket?
 • Hogyan tartsd meg őket?
 • Hogyan érd el, hogy nálad akarjanak dolgozni?
 • Milyen egy tökéletes munkatársi interjú?
 • Mi a munkatársi funel?

Második nap: Az ideális szervezet megteremtése

Témák:

 • Hogyan építs egy Jaggernut*-ot? Egy erőcsapatot?
 • Mi az igazi csoport definiciója?
 • A vezetői munkakör indexe
 • Veszély csak akkor fordul elő ha?
 • Mi a legnagyobb vezetői hiba?
 • Mi a stratégiai gondolkodás legnagyobb ellensége?
 • Hogyan tervezz?
 • Mi a vezetés legjobb jelentése?
 • Hogyan tudod megnövelni a csapatépítő képességedet?
 • Mennyire tudsz energikus maradni, és mennyire tudsz időt szakítani minden másra?

Juggernaut: A "Juggernaut" egy angol kifejezés, amelynek szokásos jelentései a következők:

 • (Nagy) erő, hatalom, amelyet semmi sem állíthat meg: A "Juggernaut" kifejezést gyakran használják arra a nagy erőre vagy hatalomra, amelyet semmi sem állíthat meg. Például: "Az Apple a technológiai ipar Juggernautja".
 • Szinte elpusztíthatatlan erő, amely megrémíti vagy elnyomja az ellenfeleit: A "Juggernaut" kifejezést a győztes és elpusztíthatatlan erőre utaló szinonimaként is használják. Például: "Az ellenfél csapata nem volt képes megállítani a Juggernautot a meccsen".
 • Nagy méretű, nehéz és/vagy nehézkes tárgy: A "Juggernaut" kifejezést néha nagy, nehéz és nehézkes tárgyakra is használják, például az építőipari berendezésekre, a haditechnikai járművekre, óriás kamionszerelvényekre vagy a hajókra utalva.

Vélhető eredete: Az indiai hindu kultúrában a "Jagannath" egy isten neve, akinek egy hatalmas fából készült kocsit szentelnek, amelyet évente egyszer az utcákon vezetnek körbe, és a kocsit hatalmas tömeg követi. A "Juggernaut" kifejezés gyökerei vélhetően ebből a hagyományból erednek, amelynek része az isteni kocsit követő tömeg szokásosan félelmetes nagyságára és erőereje történő utalás.

Mennyibe kerül?

Alul, a cégvezetői képzések blokkban megtalálod a díjakat.

Csomagban jelentős kedvezménnyel kaphatod meg a cégvezetői képzeseket.